a Budai-hegység, a Pilis, a Visegrádi-hegység, a Dunakanyar, a Börzsöny, valamint a Gerecse legszebb, általunk bejárt tájai...

2022. május 24., kedd

A Sikárosi-rét májusi virágözönben


A Sikárosi-rét a Visegrádi-hegységben, illetve a Pilis és a Visegrádi-hegység törésvonala mentén, Pilisszentkereszt és Pilisszentlászló között, valamint a két település és a Lajos-forrás háromszögében található. Közelében áll a névadó 366 m magas hegy, a Sikáros. 

Egész tavasszal és nyáron egymást váltva telis-tele van az üde zöld mező szebbnél szebb vadvirágokkal. Évekkel ezelőtt jártunk már itt a réten, akkor nyár volt, most május közepén látogattunk el ismét ide. Kiskovácsiban a kórház, valamint a Sara otthon közelében parkoltunk, és a piros sáv jelzésen indultunk.

A rét a Duna-Ipoly Nemzeti Park részeként kellemes kirándulásra, sétára, pihenésre alkalmas....

A felvételek 2022. május 15-én készültek.


Indulunk Kiskovácsiból....


Az oda- és visszaúton is nagyon sok szép virágot láttunk...


Pirosló kutyatejA háttérben a Hosszú-hegy vonulatából látszik egy kis rész
Olyan szerencsénk volt, hogy ez a szép zöldgyík hagyta magát fotózni...A Salabasina-forrás - víz sajnos nem folyt belőle....Kivágott farönkök közt láttuk meg ezt az érdekes ikerfa darabotMegérkeztünk a Sikárosi-rétre...Ebből a szép kosborból - mely egy orchidea fajféle - sokat láttunk

Még ibolyák is virágoztak

Pihenés a fűben - mögöttem a 366 m magas Sikáros hegy látszikMár visszafelé...

PáfrányKözeledünk Nagykovácsihoz...


4 megjegyzés:

 1. Ismét csodás helyen voltatok és ezek a szép virágos fotók nem győzök csodálkozni rajta. Valahol már biztos megjegyeztem az ilyen szép virágokat nézve hogy ez a csoda senki nem ülteti nem gondozza és évről évre milyen szép tud lenni!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönjük szépen Éva! Kellemes kirándulás volt ez is, nagyon jól éreztük magunkat. Ez a sok szép virág valóban egy csoda, ahogy írod 🌼.

   Törlés
 2. Csodálatos hely és képek! :)

  VálaszTörlés