a Budai-hegység, a Pilis, a Visegrádi-hegység, a Dunakanyar, a Börzsöny, valamint a Gerecse legszebb, általunk bejárt tájai...

2019. május 27., hétfő

Bodzaszüret Pomázon, a Majdánpolán


A Majdánpola egy bokros, füves, préri szerű köves fennsík Pomáz felett, mely Csobánka irányába húzódik el - ha ebbe az irányba haladunk tovább, akkor feljuthatunk az Oszoly tetejére is.
Fentről szép kilátás nyílik Pomázra, a Kő-hegyre és a környező hegyekre. Minden évszakban szebbnél-szebb virágok pompáznak, és sok az árvalányhaj is. 
Hangulatos, kisebb-nagyobb sziklacsoportokkal tarkított a fennsík, de mi most nem mentünk el egészen ezekig, nem jártuk be az egész területet, mert bodzát szedni jöttünk ide. De szedtünk kakukkfüvet is, mert ezek a vadon nőttek sokkal illatosabbak mint a kerti változataik, így sokkal finomabbak lesznek tőle a sültek, vagy az olaszos ételek.
Sokszor jártunk már itt, már gyerekkorom óta, mert Nagyszüleim itt laktak Pomázon. Biztos ezért is mindig szívesen kirándulok erre, de amúgy is szép a táj, érdemes felkeresni....

A felvételek 2019. május 26-án.


Pipacsok...Virágzó kakukkfüvek...
Réti lednek

Virágzó csipkebokor


Ismét csipkebokrok virágai....
És a keresett bodzák....
Árvalányhajak....


Ismét réti lednek...Nagy részen ilyen, és hasonló sziklás terület borítja a Majdánpolát


Óvja, védje a természet értékeit! - a kép sajnos nem ezt mutatja....

Kilátás Pomázra...

...és a környék hegyeire...
...és mindezek panorámája


4 megjegyzés:

 1. Csodás szép virágok, ilyen helyen érdemes bodzát szedni. Ide talán nem ér el a kocsik füstje, arról nem írtál hogy mennyi bodzát szedtetek?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönjük Éva! Itt elég jó a levegő, a szél is itt mindig jobban fúj, mint máshol :-) Két vászonszatyorba szedtük, akkor úgy tűnt, hogy nem túl sok, de végül is lett belőle lekvár is és szörp is elég szépen :-)

   Törlés
 2. Kedves Katalin! Itt nőttem fel, nagyon szeretem a Majdánt, egyszer kommenteltem is nálad, hogy van, amikor igazi "vadrózsaorgia" van. Látom, sikerült elkapnotok! Ha legközelebb megyek Pomázra a szüleimhez, biztos, hogy felmegyek, virág biztosan lesz. Ja, és köszönöm a képeket! Üdvözlettel, Péter

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönjük szépen! Pomáz nagyon szép fekvésű település, és is nagyon szeretem, nekem a nagyszüleim éltek itt. További jó kirándulásokat!

   Törlés