a Budai-hegység, a Pilis, a Visegrádi-hegység, a Dunakanyar, a Börzsöny, valamint a Gerecse legszebb, általunk bejárt tájai...

2023. július 24., hétfő

Nyári séta a pilisvörösvári horgásztavak és a pilisszentiváni Slötyi körül


Kirándulásunkat ezen a meleg nyári napon a hangulatos pilisvörösvári öt tóval kezdtük. Közel fekszenek egymáshoz, elhelyezkedése szerint a Nagy-, a Kacsa-, a Kornéli-, a Pálya-, és a Cigány-tó. Sétánkat a Kacsa-tónál kezdtük, és a Nagy-tó körülsétálásával fejeztük be.

A Petőfi 200 emlékév alkalmából itt Pilisvörösváron, a Nagy tó mellett homokszobrot állíttatott Pilisvörösvár Város Önkormányzata 2023. június 17-én, ittjártunkat megelőző napon. A szobrász Monostori Ferenc volt. A szobor nagyon tetszetős, élethű, gondos munkával létrehozott alkotás!

Ezután átsétáltunk a közeli Pilisszentivánra - a két település teljesen egybeépült már -, ahol a Slötyi körüli sétával fejeztük be a kirándulásunkat. A Slötyi szintén egy bájos horgásztó, melynek a partján étterem is működik. Ajánlom mindenkinek, aki a jó levegőn kellemes, pihentető sétát szeretne tenni a környéken, legyen az bármely évszakban. Mi már többször jártunk itt, télen is, tavasszal is, és most nyáron is...

A felvételek 2023. június 18-án készültek.


A Kacsa-tó



A Pálya-tó






A Kornéli-tó




Pipacsok...


Ökörfarokkóró



Üstökös gyöngyike

Terjőke kígyószisz


A Cigány-tó





Egynyári seprenc


Szitakötők....



Szederfa termése




A Nagy-tó


A Nagy-tó mellett áll a homokszobor.....










A tó körül több információs tábla is látható

Közönséges mályva



Ezután átsétáltunk Pilisszentivánra...



A Slötyi




A hangulatos Csali csárda...




Szitakötők násza....


Kis halak a tóban



"Kacsaóvoda"....


....és "kacsaiskola"




Tollászkodás



2 megjegyzés:

  1. Kellemes kirándulás lehetett tavak állatok és szép virágok között! Nagyon szép fotókat készítettetek de a a pipacsos kép különösen tetszik!( Kedves fotó a kacsa család is)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük Éva! Nagyon kellemes kirándulás volt, és jó volt, hogy a nagy melegben nem kellett egyfolytában emelkedőkön felfelé haladni. Ez egy igazi nyári program volt 😊.

      Törlés